Weekopdracht 3

Distributie van content + contentkalender

Tijdens deze weekopdracht staat kanaalmanagement centraal, hoe ga je je doelgroep bereiken en via welke kanalen.

Aangezien de doelgroep studenten zijn is social media een logische keuze, studenten en jongeren brengen veel tijd door op sites en apps als Facebook, Instagram etcetera. Om deze jongeren te bereiken wil ik de posts onder de aandacht brengen door middel van Instagram en Facebook. In deze posts zal een aantrekkelijke afbeelding staat van bijvoorbeeld een recept, wil de lezer het gehele bericht zien zal hij of zij altijd worden doorverwezen naar de website om daar traffic te generen. Naast het gebruik van social media zullen aan het eind van elke post een tag cloud staan, zo is de data sneller terug te vinden via bijvoorbeeld Google en dat kan zorgen voor meer bezoekers.

Nadat de doelgroep is bereikt is het ook van belang dat deze bezoekers terug blijven komen op de website. Door middel van een contentkalender is er een duidelijk overzicht van wat wanneer wordt gepost. Naar mate van tijd zullen de lezers een bepaald verwachtingspatroon creëren. Elke maandag en woensdag staan er nieuwe recepten online, op vrijdag komt er een nieuwe hotspot online te staan en op zondag kunnen de bezoekers lezen over nieuwe inspiratie. Zo is er om de dag nieuwe content te lezen.

Naast deze wekelijkse content is er ook speciale content. Deze zullen betrekking hebben op food evenementen. Om de lezer te enthousiasmeren en te informeren zal er voorafgaand aan een evenement al twee tot drie posts gericht zijn op dit evenement. De lezer is dan op tijd geïnformeerd.

Contentkalender Studentfood

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s