Weekopdracht 2

Ontwikkelen en beheren van content

In deze week opdracht leren we hoe je content weergeeft en vormgeeft. In het programma Balsamiq heb ik voor elk contenttype een lay out gemaakt.

Recepten; Bij een foodblog voor studenten kunnen de recepten natuurlijk niet ontbreken. De recepten zijn makkelijk te maken, niet duur en vereisen maar weinig tijd. Ik heb bij dit type content gekozen voor een verdeling van tekst en afbeeldingen. Bij het zoeken naar recepten maken onze ogen vaak de keuze, het is dus van belang dat de lezer meteen ziet wat het eind resultaat van het recept is. Onder de uitleggende tekst over het recept staat een lijstje met benodigdheden en ingrediënten.

schermafbeelding-2017-01-21-om-14-21-03

 

Hotspots; Ook af en toe buiten de deur eten moet kunnen bij studenten, maar dan niet te duur natuurlijk. Bij dit contenttype ben ik meer uitgegaan van een blogpost. Hierin wordt verteld over een leuke bar of restaurant die betaalbaar zijn voor studenten. Hoe smaakt het eten? Hoe duur is het? Waar is het gelegen?

schermafbeelding-2017-01-21-om-14-20-10

Inspiratie; Naast de recepten is het ook leuk om nieuwe,verassende dingen te lezen. Hier bespreken we steeds een andere vorm van inspiratie op het gebied van eten/ koken. Dit kan een kookboek zijn of een nieuwe blogger of website. Dit kan bestaan uit een review of interview met de schrijver. In dit contenttype staan ook veel afbeeldingen, zo heeft de lezer meteen een idee bij de inspiratie.

schermafbeelding-2017-01-21-om-14-20-25

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s