Little Saigon

Little Saigon: grote aanwinst voor Vietnamees eten in Amsterdam

Een paar weken geleden (op mijn verjaardag, zoals gebeurd is), ik ging voor de lunch kennismaken met een potentiële nieuwe gids voor mijn andere onderneming, eten Amsterdam Food Tours. We zouden van plan om naar mijn favoriete toko in Chinatown, Dun Yong, voor een aantal ramen van noodle lunch ter plaatse Le Fou Fow. Alleen het was gesloten – of in ieder geval was het nog lang niet vroeg genoeg voor ons open pseudo-Nederlanders die uitgehongerd waren om 12 uur op de stip …

Dus in plaats daarvan, we liepen naar beneden de Zeedijk tot we kwamen bij wat was een nogal spectaculaire Plan B te worden: Little Saigon. Het is niet veel meer dan een hole-in-de-muur, met een aantal ongelooflijk smiley Vietnamese functionarissen hun culinaire magie in een kleine keuken. Hoewel we zouden van plan noodle soep oorspronkelijk, heeft het vooruitzicht van pho lijkt niet helemaal zo aantrekkelijk gezien het warme weer die dag, dus we hebben gekozen voor een paar koude hapjes in plaats daarvan te delen.

Little Saigon Amsterdam loempia

De loempia’s waren vol verse goedheid vol, en kwam met twee contrasterende en even lekker onderdompelden sauzen. De rijst pannenkoeken dat ze verpakt waren de perfecte textuur, maar ook: niet te hard, niet te zacht.

Little Saigon Amsterdam Banh mi

Vietnam heeft een merkwaardige verslaving aan Franse baguettes (nieuwsgierig, want niet veel tarwe wordt gegeten in Azië, niet omdat ik niet de verdiensten kunnen zien in het eten baguettes!) Als gevolg van eerdere koloniale relatie van de twee landen met elkaar … En nergens heeft Vietnam verheffen de nederige stokbrood naar hogere echelons van de sandwich de maatschappij dan in haar prachtige banh mi. Onze Franse brood kwam met de optie “alle toppings ‘(het was mijn verjaardag, na alle), die leek te rundvlees, kip en iets lever-gerelateerde op de afdeling vlees, plus ingelegde komkommer en koriander in het vegetarische afdeling bevatten.

De broodjes waren een verbijsterend goedkoop € 3,50, terwijl de loempia’s waren ongeveer € 6. We verlieten het gevoel aangenaam tevreden zijn, in plaats van onaangenaam vol, en onze portemonnee waren ook niet klagen. Vietnamees eten is nog niet echt van start gaan in Amsterdam. Maar voor deze prijzen, zou je beter naar Little Saigon snel voordat het weg is!

Little Saigon Zeedijk 88-90, 1012 BB Amsterdam

Little Saigon Haarlemmerdijk 30, 1013 JD Amsterdam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s