HappyHappyJoyJoy

Lekker low-key Aziatisch streetfood eten.

De laatste paar maanden hebben we een dim sum obsessie, dus toen we enkele weken geleden in Amsterdam waren, wilden we maar wat graag afsluiten met dim sum. En zo kwamen we terecht bij happyhappyjoyjoy in het hippe Amsterdam Oud-West. Vlak naast de foodhallen vind je dit restaurant uit de koker van Julius Jaspers. Eenmaal binnen waan je je in een food court in Azië en dat is precies het idee van het restaurant. Bij happyhappyjoyjoy kun je Aziatisch ‘streetfood’ eten, van Vietnamees tot Chinees en van Koreaans tot aan Thais. Lekker en low-key!

Binnen is het qua interieur een drukte van belang, maar dat is proces wat het zo leuk en ook wel authentiek maakt. Wij bestellen een bao (broodje) met eend, natuurlijk wat dim sum – daar was het ons immers eigenlijk om te doen – dim sum met garnalen en dim sum met rundvlees. Ook bestellen we een Vietnamese salade met krab en grapefruit, sechuan shredded beef en shanghai soy duck. Het idee is dat je per persoon 3 à 4 kleine gerechtjes bestelt voor een volledige maaltijd. Je kunt ook kiezen voor curry’s, die zijn iets groter.

Met de smaken waren we blij verrast. Het ziet er niet alleen hip uit, het is ook nog eens erg lekker. Bovendien smaakt het grotendeels zoals het echt in Azië smaakt. De smaken zijn authentiek en in balans. Het enige gerecht waar we beiden niet over te spreken waren, was de shanghai duck. Deze was vooral heel erg zout, waardoor we verder niet zoveel proefden. De service bij happyhappyjoyjoy is ook prima, alhoewel naarmate de avond vorderde het wel telkens langer duurde voordat er weer iemand langs kwam. We besloten het laatste glas water dan ook niet af te wachten, maar gewoon naar huis te gaan. Al met al kun je bij happyhappyjoyjoy voor een zeer fijne prijs terecht voor authentiek, ongedwongen Aziatisch streetfood.

Ps. Binnenkort opent in Amsterdam-Oost een tweede filiaal!

Pluspunten

  • Zeer betaalbaar
  • Je waant je in een Aziatische foodcourt (authentiek hysterisch)
  • Je kunt veel verschillende dingen proeven en proberen
  • Goede, authentieke Aziatische smaken

Minpunten

  • Je krijgt het eten wanneer het klaar is, voor mij geen probleem maar dat maakt het wellicht niet voor iedereen geschikt. Het is hier echt bedoeld om te delen.
  • Bediening was erg vriendelijk, maar leek met drukte iets meer moeite te hebben

 

HappyHappyJoyJoy Bilderdijkstraat 158HS, 1053 LC Amsterdam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s