Gado gado wraps

  • VOOR 2 PERSONEN
  • VOORBEREIDINGSTIJD10 MINUTEN
  • KOOKTIJD10 MINUTEN
  • TOTALE BENODIGDE TIJD20 MINUTEN

Gado gado at ik, in ieder geval bewust, voor de eerste keer enkele jaren terug op Bali. Tijdens ons verblijf daar in een heerlijke B&B in Jimbaran deden we een kookcursus waarbij we ’s ochtends vroeg naar de markt gingen en daarna een complete rijsttafel kookten. Ik deelde al eerder de rendang en de pandan pannenkoekjes (kue dadar) die we toen maakten. Ook staat er al een lekker gado gado recept hier op de site. Toch deel ik vandaag weer een gado gado recept met jullie. Dit keer voor gado gado in een wrap! Niet zo traditioneel, wel heel lekker :-). Het lekkerste is natuurlijk om de pindasaus zelf te maken, maar als je weinig tijd hebt, kun je natuurlijk ook prima satésaus uit een pakje gebruiken. Stiekem doe ik dat zelf ook weleens ;-).

Ingrediënten

  • 8 (volkoren) tortilla wraps
  • 4 hardgekookte eieren
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram taugé
  • 150 gram wortel (julienne gesneden)
  • 1/2 spitskool (julienne gesneden)
  • 300 gram pindasaus

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • kookpan en vergiet

Instructies

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in circa 7 minuten hard. Laat ze schrikken met ijskoud water en pel de eieren.
  2. Bereid de satésaus volgens de instructies.
  3. Was de taugé en kook (blancheer) dit 2 minuten. Spoel af met ijskoud water.
  4. Snijd de uiteinden van de bonen af, was de bonen en blancheer ook deze 2 minuten.
  5. Verdeel op de wraps de verschillende groenten. Maak af met een ei dat je in kwarten snijdt en satésaus. Enjoy!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s